5 fordeler med å leie på et coworking space

5 fordeler med å leie på et coworking space

av kontorplasser| 29. September, 2021

Du kan sitte lange timer, eller å ta deg en lang pause midt på dagen. Coworking gir deg kontorplassen og et inspirerende miljø- du bestemmer resten.

Delingsøkonomi på sitt beste

Coworking spaces er delingsøkonomien på sitt beste. Her er det åpne lokaler, med felles skrivebord, private møtelokaler og hyggelige pauserom. Du vil finne en kombinasjon av dypt fokuserte mennesker på private pulter og høyt engasjerte mennesker på store felles bord. Det er en rimelig kontorløsning for dem som vil komme seg ut av huset, og ut til et inspirerende arbeidsmiljø!

Coworking spaces er sterkt fremvoksende arbeidsplasser. Det er en trend som helt klart er kommet for å bli. Her kommer frilansere, selvstendig næringsdrivende og bedrifter sammen for å dele kontorplass, og skape et innovativt og inspirerende miljø. Ikke bare er det blitt populært, men teknologiutviklingen indikerer at dette i større grad vil dominere i fremtiden.

78% av dem som coworker er generasjon “Millennial”. Det sies at de er den generasjonen som er mest vant med et utvisket skille mellom jobb og fritid- noe som gjør at de i større grad etterspør nettopp arbeidsplass løsninger som coworking.

Selv om det er tydelig at coworking er blitt en trend, er det fortsatt mange som sitter på kafeer og hjemmekontor og spørs seg selv- hva som er den store fordelen ved å leie seg et coworking space?

Her har du 5 fordeler med å leie på et coworking space:

Rimelig pris: Som selvstendig næringsdrivende eller liten startup bedrift er det ikke alltid like lett å investere i dyre kontorlokaler. Wifi, strøm, printerblekk og kaffetrakter er ditt ansvar, og kan lett utgjøre enda større utgifter. Coworking space er på den andre siden et stabilt, trygt alternativ som ikke minst er svært rimelig.

Hvor mye en slik type kontorplass koster, varierer fra sted til sted. Du kan finne svært rimelige plasser ned i 700kr i måneden, eller litt dyrere alternativer, avhengig av hva du har behov for, hvor stor plass du ønsker, beliggenhet osv.

Det er også forskjellige muligheter når det kommer til leie. Vanligvis ønsker tradisjonelle kontor utleiere lange kontrakter, dette slipper du unna med her. Alt avhenger av hva du har lyst til og hva du har behov for. Ønsker du å komme til en fast pult i fellesområde, er det også muligheter for det. Ønsker du en “hotdesk” altså ikke en fast plass, eller kanskje du vil ha et helt privat kontor? Alt er opp til deg.

Fleksibilitet: En av de største fordelene for mange, ved å jobbe selvstendig og hjemmefra er fleksibilitet. Co-working løsningene lar deg beholde denne fleksibiliteten, samtidig som de ikke kommer med de høye kostnadene og forpliktelsene som man har hos tradisjonelle kontor utleiere. Dette gir deg muligheten til å selv bestemme arbeidsdagen, på samme måte som før, bare i et bedre og mer inspirerende miljø.

Du kan selv velge å sitte lange timer, eller å ta deg en lang pause midt på dagen. Mange plasser tilbyr også møterom man kan booke, eller forskjellige soner ut i fra om du ønsker en stille og dypt fokusert dag eller en dag for mingling og inspirasjon.

Å være selvstendig næringsdrivende som jobber hjemmefra, kan også gi utfordringer som Isolasjon. Det kan være vanskelig og lite inspirerende å jobbe, og det er alltid greit å kunne snakke litt sammen med andre folk. Dette har man muligheten til i et coworking space. Du kan bevare fleksibiliteten, og samtidig ha muligheten til å snakke med andre mennesker over en kopp kaffe eller te.

Nettverksbygging: I dag lever vi i en verden hvor “alle” har tilgang til det meste av informasjon. Flere og flere får høyere utdanning, noe som gjør at den uformelle kunnskapen og nettverk helt klart øker i verdi. For å komme seg frem er man avhengig av et godt nettverk rundt seg. Ved å leie en pult i et cowork space, vil du være omringet av mennesker som er like engasjert og brenner for arbeidet sitt, som deg. Det er ingen bedre mulighet for å både møte likesinnede og andre, som kan være gode ressurser og drivere for deg fremover.

Ved at alle jobber hver for seg, er det liten direkte konkurranse mellom hverandre, og det er lettere å være seg selv. Miljøet som skapes gjør også at medarbeiderne er mer villig til å hjelpe hverandre, og bidra til andres suksesser.

Det er viktig å legge merke til at det er fordelaktig også for store bedrifter å plassere ansatte i slike miljøer. Nye impulser fra andre type mennesker og bransjer kan være utrolig hjelpsomt for bedrifter som ønsker å holde seg innovativ og nytenkende.

Inspirer og bli inspirert: Coworker-lokaler har en helt annen atmosfærer og miljø enn tradisjonelle bedrifts kontorer. Her er det samlet en god mix av energiske og spente ildsjeler som elsker det de driver med. Ikke bare skapes det en inspirerende atmosfære, men det bygger også et sterkt fellesskap.

Noe av det mest interessante med coworker- lokaler er variasjonen av mennesker. Ved å bare leie en pult er det åpent for gründere og selvstendige næringsdrivende fra alle bransjer til å komme å jobbe der. Dette gjør at du vil omringe deg av mennesker med forskjellige spesialiteter, kunnskaper og tankesett, som de ønsker å dele med deg.

Ved en variasjon av kunnskapsrike, engasjerte mennesker, er det fullt mulig du finner potensielle samarbeidspartnere, investorer eller kunder, som har lyst til å bli en del av din utvikling og din virksomhet. Du kan også drøfte ideer og tanker med mennesker fra helt andre bransjer og sammen kan det bidra til å skape gode og innovative ideer.

Fokuser på det som er viktig: Å ha et eget kontor, betyr også at du må ha egne møbler, eget internett, egen strømregning, printer, kaffetrakter og listen går videre. Dette fører til at ansvaret for kontorlokalet kan stjele mye tid fra det du egentlig skal gjøre- det som er viktig!

Coworking lokaler ordner alt dette for deg. Du slipper å tenke på wifi eller strømregninger, du slipper å kjøpe dyr printer, sørge for at det er blekk og ikke minst du slipper å rydde og vaske. Kaffetrakter, fine lokaler og inspirerende medarbeidere er også en del av løsningen. Ved å leie en plass i et coworking lokale er bekymringsfritt. Alt du trenger for å gjøre en jobb er pc-en din og det aller mest nødvendige utstyret. Resten er allerede fikset for deg, så du heller kan bruke all din tid på å gjøre det du elsker. På å utvikle og få frem bedriften din!