Hva slags typer kontorplasser er vanligst å leie ut

Hva slags typer kontorplasser er vanligst å leie ut

av kontorplasser| 29. February, 2024

Du har kanskje sett alle begrepene? Hot desk, flex desk, open space, åpent landskap, cellekontor, private office, worklounge og dedicated desk. Og flere er det sikkert! Vel, la oss prøve å rydde i jungelen av begreper.

De ulike coworking-stedene kaller det de tilbyr for ulike ting, noe også vi har merket når vi skulle bestemme oss for kategorinavn.

FLEX – Her sitter du vanligvis i et åpent landskap med flere som har gjort som deg, betalt for tilgang til en pult, men akkurat hvilken er ikke så nøye. Du sitter med andre ord hvor du vil i det området som er reservert til FLEX-plasser. Noen kaller dette for hotdesk. Dette er enkelt å leie ut til, men som leietaker kan du ikke legge igjen noe som helst på arbeidsbordet, clean desk når du kommer og clean desk når du går. Oppsiden for utleier er at her kan man selge flere plasser enn man har fysisk, siden det sjelden er slik at alle er til stede samtidig. Noen coworkingspaces tilbyr oppbevaringsbokser eller hyller, men de fleste tilbyr egentlig bare et sted å arbeide. Alt er inkludert, du har bare med deg datamaskinen din, og har tilgang på strøm og wifi. Ofte er det også et tekjøkken du kan få kokt deg litt kaffe eller te på, samt noen stillerom du får tatt telefoner fra. Her er det sjelden en minimum leieperiode eller depositum.

FAST – Leier du FAST plass, sitter du ofte på samme plass i et åpent landskap, og kan dermed legge igjen ting på skrivepulten din om du ønsker. Flere coworkingspaces har ett område for FLEX og ett for FAST. Her treffer du de samme hver dag, og utleier kan ikke leie ut flere enn de plassene man har fysisk. Her er det også sjelden en minimum leieperiode eller depositum.

KONTOR – Dette er ofte kjent som cellekontor, kontor eller private office. Her vil størrelsen variere naturlig nok, og på Kontorplasser.no ber vi utleier estimere antall arbeidsplasser mulig. Noen utleiere vil stille med møbler, mens andre leier i praksis bare ut lokalet. Her må man ofte forvente å betale depositum, til gjengjeld kan ofte utleier gjøre mindre eller større tilpasninger, avhengig av hvilken leie du er villig til å betale. Leieperiode er her ofte lenger, og det vanligste er utleie på minimum et år.

WORKLOUNGE — Noen steder har café eller lounge der det er lagt opp til at folk sitter hele dagen og jobber. Ofte er det en miks av møbler og muligheter. Oppsiden med dette er at det er stillere enn på en café, og at det tilbys både strøm og wifi. Tilgang til dette er ofte billig og under 1 000 kroner per måned

Det varierer i veldig stor grad om tilgang til møterom er inkludert. Noen steder har man tilgang til alle fasiliteter, noen steder må man booke og betale etter bruk, mens noen steder tilbyr credits som kan omsettes i antall timer på et møterom. De fleste er veldig tydelige på hva som er inkludert og ikke, så bare spør!

Generelt for Oslo sitt vedkommende så er det slik at mange kontorhoteller sliter med lavt belegg på sine fleksible og faste plasser i åpent landskap. Her kan du derfor ofte gjøre en god deal, kanskje blir ikke prisen veldig mye lavere, men du får kanskje 1-2 måneder gratis leie i starten, for eksempel!