Våre beste tips for en god annonse

Våre beste tips for en god annonse

av kontorplasser| 13. March, 2024

Å ha et kontor stående tomt er dyrt for en utleier. Derfor gjelder det å lage en god annonse og få leid ut fort, slik at kontoret fylles raskest mulig. Allikevel ser vi mange dårlige annonser som enkelt kunne vært mye bedre.

Først og fremst, før vi lister de vanligste feilene, tenk litt på dette: Flere og flere vil egentlig se mest mulig på nett, de vil ikke løpe på visninger mer enn de må. Er det mulig for en leietaker å få lyst til å leie hos deg ved å lese annonsen din? Er ikke svaret ja, så er det bare å lese videre

Hva er de vanligste feilene folk gjør når de lager annonser? Vel, det er fristende å vise til Finn Bolig der alle er opptatt av gode annonser og fine prospekter. Det er lite som hindrer en utleier av kontor i å skape samme følelse hos potensielle leietakere, så hva er det som mangler?

 1. Bilder – Stort sett er bildene for dårlige med tanke på lys, skarphet, hvilken høyde de er tatt i og hva som er tatt bilde av. I tillegg kan det være rot på bildene, det er gamle bilder og så videre. Vi kunne lagd en uendelig lang liste med hva vi har sett, men oppsummert er det en mangel på gode bilder. En proff fotograf er ikke så dyr som man skulle tro, og når først fotografen er proff nok, sørg for å ta bilder av følgende:
  1. Bygget
  2. Fellesområdene inklusive kjøkke, sofakrok (om det er) og alle møterommene
  3. Kontoret som er aktuelt. Leies det ut flere kontorer, da bilde av dem som ikke er ledige akkurat nå også, plutselig er de ledige og da har du bildene
  4. Inngangsparti ute og inne
 2. Plantegning – folk vil se plantegninger og danne seg et inntrykk av hvor kontoret ligger, dette bør være standard for alle annonser.
 3. Beskrivelse av kontorene. Her bør det med hvilken leieform, om det er åpent landskap eller om det er egne kontorer. Det samme gjelder alle forhold så som adgang til kontorene. Ta med alle relevante forhold om lokalene. Skriv gjerne om hvor mange møterom det er, sykkelparkering eller andre viktige forhold.
 4. Leiekontrakten – alle lurer på avtalelengde/type, binding, oppsigelse, depositum og slike ting.
 5. Pris – mange har ikke lyst til å skrive prisen. Men leier du ut et enkelt kontor eller en pult i åpent landskap, så skriv hva det koster, alt inklusive. Leietakerne orker ikke ta kontakt med 20 stykker for å finne ut hva kontorer koster. Vis prisen, ha heller litt rom for forhandlinger!
 6. Beskrivelse av hvem andre som leier samme sted.
 7. Hvordan kommer man seg enklest dit.
 8. Parkeringsmuligheter.

Annonsører svikter oftest på bilder, plantegning og pris, noe som gjør at leietakere må ringe, sende eposter og gå på visninger av langt flere kontorlokaler enn de burde. Gjør det så enkelt som mulig å bestemme seg for akkurat ditt kontorlokale!